Φυσικές καταστροφές - πόλεμο

Κατηγορία: 

  • Περιβάλλον

Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι ενήμεροι για την πιθανότητα να εκδηλωθεί κάποιο φυσικό φαινόμενο όπως τυφώνες, ανεμοστρόβιλοι, σεισμοί, πλημμύρες κ.α. κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Οι φυσικές καταστροφές μπορούν να συντελέσουν στη μετάδοση κάποιων νοσημάτων, ιδιαίτερα αν υπάρχουν βλάβες στο σύστημα αποθήκευσης νερού και στο σύστημα αποχέτευσης. Οι τυφώνες, παρόλο που μπορεί να είναι σχετίζονται με επιδημίες σε αναπτυσσόμενες περιοχές, σπάνια προκαλούν την εκδήλωση κάποιας ασθένειας με διαστάσεις επιδημίας. Ο ασφαλέστερος πάντως τρόπος για να προληφθεί η μετάδοση κάποιας νόσου είναι να επιβεβαιωθεί το κατά πόσο οι προμήθειες νερού και τροφής είναι κατάλληλες για κατανάλωση.

Τα ποτάμια και οι λίμνες μπορεί να έχουν μολυνθεί από οργανικά ή ανόργανα χημικά απόβλητα που μπορεί να είναι βλαβερά τόσο για αυτούς που πρόκειται να ψαρέψουν όσο και για αυτούς που πρόκειται να καταναλώσουν ψάρια ή να κολυμπήσουν στο νερό.

Επίσης οι ταξιδιώτες πρέπει εκ των προτέρων να έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο η χώρα προορισμού τους να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.